Pressmeddelande

Pressinbjudan: Riksdagen uppmärksammar Finland 100 år

Publicerat: 12 oktober 2017 klockan 09.35

Den 18 oktober uppmärksammar riksdagen att Finland firar 100 år som självständig stat. Seminariet handlar om den svensk-finska relationen och det parlamentariska samarbetet – då, nu och i framtiden. Evenemanget är öppet för inbjudna gäster och media. För fotografering vid fototillfällen och plats i Andrakammarsalen krävs pressackreditering till riksdagen.
 
Tid: Onsdag 18 oktober klockan 14-18. Platserna ska vara intagna senast klockan 13.55.
Plats: Andrakammarsalen, entré via Riksplan

Program

Välkomstord av talman Urban Ahlin och Finlands talman Maria Lohela. Författaren Herman Lindqvist gör en historisk återblick. Svenska och finska ledamöter diskuterar i en panel Sveriges och Finlands parlamentariska relationer ur ett historiskt och dagsaktuellt perspektiv, en annan panel fokuserar på hur de parlamentariska relationerna kan se ut i framtiden. Det blir även musikinslag av Frida Hyvönen. Evenemanget genomförs i närvaro av H.K.H. Kronprinsessan Victoria.
 
Fototillfälle när talman Urban Ahlin tar emot Finlands talman Maria Lohela på Riksplan, klockan 12.55. Vänligen var på plats i god tid!
 
Fototillfälle i Andrakammarsalen innan seminariet börjar klockan 14 med Kronprinsessan, talman Urban Ahlin och Finlands talman Maria Lohela.

Pressackreditering

Ackreditering krävs till fototillfällen och deltagande i seminariet.
 
Journalister och fotografer som inte har riksdagens pressackreditering behöver ansöka om en tillfällig ackreditering. Ansökan görs senast tisdagen den 17 oktober klockan 13.00 via e-post till adressen riksdagsinformation@riksdagen.se eller via telefon 020-349 000. Ange följande uppgifter i ansökan: namn, e-postadress och telefonnummer, medieföretag, personnummer och kontaktuppgifter till närmaste chef.
 
Seminariet kommer att webb-tv-sändas.

För ytterligare information

Lena Eklöf, internationell senior rådgivare, lena.eklof@riksdagen.se, 08-786 60 42
 

Pernilla Eldblom, talmannens pressekreterare, 072-746 65 53