Pressmeddelande

Pressinbjudan: Talmannen avtäcker porträttmedaljong av Carl Bildt i riksdagen

Publicerat: 12 april 2018 klockan 08.55

Den 16 april avtäcker talman Urban Ahlin en porträttmedaljong av förre statsministern Carl Bildt (M) i Sveriges riksdag. Media är välkomna att närvara vid ceremonin då också fototillfälle ges.

Tid: Måndagen den 16 april klockan 16.30-17.00
Plats: Trapphallen, Östra riksdagshuset, ingång Riksplan, Norrbro 1 B

Om porträttmedaljongen

Förre statsministern Carl Bildt avbildas med en porträttmedaljong som placeras i trapphallen i Östra riksdagshuset. Konstnär är Rune Rydelius och medaljongen har gjutits av Leif Schörlin och hans team på Herman Bergman Konstgjuteri AB.

Riksdagen uppmärksammar tidigare statsministrar genom minnesmärken med placering i riksdagen. Den som varit statsminister i motsvarande en valperiod porträtteras genom en relief eller medaljong och den som varit statsminister sammanlagt minst tio år tillägnas en porträttbyst.

Pressackreditering

Journalister som vill närvara men som inte har riksdagens pressackreditering kan ansöka om en sådan via e-post till adressen riksdagsinformation@riksdagen.se eller via telefon 020-349 000. Ange följande uppgifter i ansökan: namn, e-postadress och telefonnummer, medieföretag, personnummer och kontaktuppgifter till närmaste chef.

För mer information:

Christina Wohlfahrt Leffler, konstansvarig, 08-786 49 68, christina.wohlfahrt.leffler@riksdagen.se


Anna Moberg Lindqvist, evenemangsprojektledare, 08-786 48 86, anna.moberg.lindqvist@riksdagen.se

Anna Ström, talmannens pressekreterare, 072-736 62 65