Aktuellt

Säkerhetsutmaningar i Centralasien diskuteras på OSSE-möte

Publicerad: 14 september 2015 klockan 09.46

Säkerhetsutmaningar i Centralasien står i fokus under OSSE:s höstmöte den 15–18 september. Denna gång hålls mötet i Ulan Bator i Mongoliet. Fyra svenska riksdagsledamöter kommer att delta i mötet.

Den 15–18 september deltar fyra svenska ledamöter i OSSE:s parlamentariska församlings höstmöte. Temat för mötet är "Att möta säkerhetsutmaningar för OSSE-regionen och utanför: parlamentarikers roll för att främja regionalt samarbete".

Under mötet kommer man att diskutera säkerhetsutmaningar inom tre olika områden: politik/försvar, miljö/ekonomi och demokrati/mänskliga rättigheter. Centralasien kommer att vara i fokus.

Några av de ämnen som ska diskuteras är hur terrorism och trafficking kan motverkas, hur man arbetar med matsäkerhet och vattenanvändning, samt utvecklingen av demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter. Mötet kommer också att innehålla ett rundabordssamtal med fokus på Centralasien.

Parlamentariker från OSSE:s 57 medlemsländer förväntas delta under höstmötet, som denna gång hålls i Ulan Bator i Mongoliet. Mongoliet är det senaste landet som blivit medlem av OSSE.

Kontaktperson för media

Eva Glückman, internationell senior rådgivare, telefon +46 70 830 95 45, e-post eva.gluckman@riksdagen.se

Ledamöter

  • Kent Härstedt (S)
  • Margareta Cederfelt (M)
  • Arhe Hamednaca (S)
  • Göran Pettersson (M)