Aktuellt

Andre vice talman besökte Armenien

Publicerad: 11 mars 2019 klockan 15.00

Uppdaterad: 11 mars 2019 klockan 15.26

Den 7-10 mars besökte andre vice talman Lotta Johnsson Fornarve Armeniens huvudstad Jerevan. Syftet med resan var att stödja arbetet med jämställdhet i det armeniska parlamentet samt att öka kvinnors deltagande på olika nivåer i samhället.

Andre vice talman håller en presentation om jämställdhet i Armeniens parlament.

Andre vice talman håller en presentation om jämställdhet i Armeniens parlament. Foto: Armeniens parlament

På programmet stod bland annat möten med talmannen i Nationalförsamlingen, Ararat Mirzoyan, och vice talman i Nationalförsamlingen, Lena Nazaryan, där Lotta Johnsson Fornarve höll en presentation om jämställdhet utifrån svenska erfarenheter.

Andre vice talman tillsammans med vice talman i den armeniska Nationalförsamlingen.

Andre vice talman tillsammans med vice talman i armeniska Nationalförsamlingen. Foto: Armeniens parlament

Lotta Johnsson Fornarve träffade också de två vice utrikesministrarna Artak Apitonian och Avet Adonc.  

På agendan stod även ett besök på Minnesmuseet och vid minnesmonumentet som inrättats med anledning av folkmordet på armenier.

Andre vice talman tillsammans med representanter från OxyGen, icke vinstdrivande organisationer och den svenska beskickningen i Jerevan.

Andre vice talman tillsammans med representanter från OxyGen, icke vinstdrivande organisationer och den svenska beskickningen i Jerevan. Foto: Rdf

Fler programpunkter var ett studiebesök på den oberoende tv-kanalen Civilnet TV och OxYGen, som är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med jämställdhetsfrågor och för mänskliga rättigheter.