Aktuellt

Förste vice talmannen deltog i demokratikonferens på Island

Publicerad: 10 september 2019 klockan 09.24

Den 6 september deltog förste vice talman Åsa Lindestam (S) i konferensen LYSA i Akureyri på Island. Konferensen anordnas årligen på Island och syftar till att stötta och stärka demokratisk dialog.

Vikten av att skapa lika förutsättningar för kvinnliga och manliga ledamöter att verka i det parlamentariska arbetet, var ett av Åsa Lindestams huvudbudskap på konferensen.

Vikten av att skapa lika förutsättningar för kvinnliga och manliga ledamöter att verka i det parlamentariska arbetet, var ett av Åsa Lindestams huvudbudskap på konferensen. Foto: Sveriges ambassad, Island

Åsa Lindestam medverkade bland annat som panelist i seminariet ”Förutsättningar för kvinnor i toppolitiken. Makten. Livet”. Även två isländska ledamöter deltog i panelen; Þorsteinn Viglundsson och Steinunn Þóra Árnadóttir.

Seminariet anordnades av svenska ambassaden på Island och modererades av ambassadör Håkan Juholt.

Bakgrund

LYSA är en konferens där politik- och samhällsfrågor diskuteras. Namnet betyder upplyst/upplysa och det första mötet hölls i Reykjavik för första gången 2015. År 2017 flyttades konferensen till Akureyri på norra delen av ön.