likställigheten mellan tippare

Skriftlig fråga 2000/01:1481 av L Bjälkebring, Charlotta (v)

L Bjälkebring, Charlotta (v)

den 2 juli

Fråga 2000/01:1481

av Charlotta L Bjälkebring (v) till finansminister Bosse Ringholm om likställigheten mellan tippare

Fotbollsmatchen den 25 mars 2001 mellan Pisa och Livorno avbröts i 79:e minuten. Ställningen var då 0-1. Den 28 mars meddelade den italienska ligaföreningen att matchen var färdigspelad och därmed fastslog man matchresultatet till en tvåa.

Svenska Spel gick dock händelserna i förväg och redovisade på kvällen den 25 mars att den aktuella matchens resultat i vadhållningshänseende hade slutat med det lottade resultat som tas fram inför varje match, nämligen en etta. Efter några timmar togs uppgiften tillbaka och Svenska Spel meddelade att de avvaktade ett besked från den italienska ligaföreningen om matchresultatet. Först den 28 mars kom alltså den rätta raden ut, men på grund av Svenska Spels felaktiga hantering gick en annan rad ut på kvällen den 25 mars.

Följden blev den att de som spelat via Internet omedelbart fick ut sin vinst på den rad som publicerats den 25 mars. De pengarna beslutade Svenska Spel att inte återkräva. Medan spelare med samma rad som spelat hos ombud ej fick ut någon vinst, eftersom deras vinstrad ändrats tre dagar senare. Att Svenska Spel nu skärper sina rutiner så att misstaget inte upprepas är bra, men det skapar inte någon likställighet mellan dem som fick ut vinsten via Internet och dem som blev utan på grund av att de spelat via ombud.

Min fråga till ministern är:

Vad avser ministern att göra för att ersätta de spelare som känner sig bedragna på vinsten eftersom de spelat via ombud och inte via Internet?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2001-07-02 Besvarad: 2001-08-06 Anmäld: 2001-09-18

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga (Besvarad 2001-08-06)