Omfattande planerat tekniskt arbete

Under tisdagen pågår ett planerat tekniskt arbete på webbplatsen. Under arbetet genomförs olika testsändningar från kammaren. Det kommer även att publiceras sändningar i webb-tv-arkivet. Delar av det som visas i webbplatsens kalender för tisdag 24 maj är testinformation. Arbetet är ett led i att modernisera tekniken för webb-tv på riksdagen.se. Vid frågor kontakta riksdagsinformation på riksdagsinformation@riksdagen.se.

Nätlangare

Skriftlig fråga 2014/15:473 av Hans Hoff (S)

Hans Hoff (S)

till Statsrådet Anders Ygeman (S)

 

Alla som talat med narkotikapoliser, fältassistenter, socialsekreterare och ungdomar kan berätta att det nu sker en liberalisering i synen på narkotika, framför allt vad gäller cannabis och kokain. Detta sker i kombination med att allt större del av narkotikahandeln flyttat ut på nätet, där handeln växer explosionsartat. Kokain, heroin, amfetamin, cannabis – allt går att köpa på nätet med ett klick och levereras hem med posten. Detta gör att vi har en allvarlig situation att hantera. Expressens granskning av nätlangningen av narkotika och alkohol till barn visar en skrämmande bild av vad som just nu pågår. Samtidigt finns enligt uppgifter från polisen bara två poliser i hela Sverige som jobbar med narkotikalangningen på nätet.

Min fråga till statsrådet är:

 

Avser statsrådet och regeringen att vidta några åtgärder?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2015-04-28 Överlämnad: 2015-04-29 Anmäld: 2015-05-05 Svarsdatum: 2015-05-06 Sista svarsdatum: 2015-05-06

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga