Omfattande planerat tekniskt arbete

Under tisdagen pågår ett planerat tekniskt arbete på webbplatsen. Under arbetet genomförs olika testsändningar från kammaren. Det kommer även att publiceras sändningar i webb-tv-arkivet. Delar av det som visas i webbplatsens kalender för måndag 23 maj är testinformation. Arbetet är ett led i att modernisera tekniken för webb-tv på riksdagen.se. Vid frågor kontakta riksdagsinformation på riksdagsinformation@riksdagen.se.

Störningar i telefonin

Just nu kan det vara svårt att nå riksdagsinformation och Riksdagsbiblioteket samt att ansöka om pressackreditering via telefon. Det går att skicka e-post till riksdagsinformation@riksdagen.se. Arbete pågår med att rätta till felet.

Rätt att få öppna bankkonto

Skriftlig fråga 2014/15:465 av Ulla Andersson (V)

Ulla Andersson (V)

till Statsrådet Per Bolund (MP)

 

Det har framkommit att Handelsbanken i Alvesta nekar ensamkommande flyktingbarn med uppehållstillstånd att öppna konto i banken. Motiveringen från bankdirektören uppges vara att man inte fick betalt för det arbete man lade ned på ensamkommande flyktingbarn och att barnen alltså inte är lönsamma. Överförmyndarnämnden i Alvesta har också varit i kontakt med Handelsbanken och kan bekräfta den bild som beskrivs i medierna. Om detta stämmer låter det som diskriminering.

Det är inte rimligt att människor diskrimineras och nekas öppna bankkonton för att de anses vara olönsamma.

Med anledning av det ovan framkomna är min fråga till statsrådet Per Bolund:

 

Avser statsrådet att vidta någon åtgärd för att förhindra att något liknande sker igen?

Frågan är besvarad

Händelser

Fördröjd Inlämnad: 2015-04-24 Överlämnad: 2015-04-25 Anmäld: 2015-04-28 Sista svarsdatum: 2015-05-06 Svarsdatum: 2015-05-07

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga