Pressmeddelande

Indiens president besöker riksdagen

Publicerat: 27 maj 2015 klockan 09.48

Indiens president Shri Pranab Mukherjee besöker riksdagen den 1 juni som en del av sitt statsbesök i Sverige. Talman Urban Ahlin tar emot president Mukherjee för ett möte.

I riksdagen kommer president Mukherjee att ha ett möte med talman Urban Ahlin och ledamöter från riksdagspartier. Det parlamentariska utbytet mellan Sverige och Indien är mycket aktivt och det finns en svensk-indisk vänskapsförening i riksdagen.

Fokus på stadsutveckling och livsvetenskap

Statsbesöket äger rum den 31 maj – 2 juni. I president Mukherjees delegation ingår politiska företrädare och representanter för indiskt näringsliv. Under besöket kommer de att träffa svenska ministrar, riksdagsledamöter och näringslivsrepresentanter.

Statsbesöket syftar till att stärka de långsiktiga politiska, ekonomiska och kulturella förbindelserna mellan Sverige och Indien. Huvudteman för besöket är innovationer och hållbar utveckling med fokus på urban stadsutveckling, samt vetenskap och forskning med inriktning på livsvetenskap, life science.

Det är första gången en indisk statschef gör ett statsbesök i Sverige.

För mer information

Lena Eklöf, internationell senior rådgivare, riksdagens internationella kansli, telefon 08-786 60 42, 070-993 47 82, e-post lena.eklof@riksdagen.se

Talmannens presstelefon, 070-537 29 00