Pressmeddelande

Riksdagen ger aktuella fakta om EU-valet

Publicerat: 4 februari 2019 klockan 13.00

Webbplatsen Sveriges riksdags EU-information informerar om valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019. Adressen är eu.riksdagen.se.

Söndagen den 26 maj är det val till Europaparlamentet, EU-val, i Sverige. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i parlamentet de kommande fem åren.

Webbplatsen Sveriges riksdags EU-information informerar om vad Europaparlamentet gör och vad valet den 26 maj handlar om. Där finns också fakta om EU:s övriga institutioner och EU:s budget, hur beslut fattas inom EU och hur EU-arbetet i riksdagen går till. Webbplatsen guidar också vidare till svenska myndigheter som ansvarar för olika EU-relaterade frågor.

Informationen vänder sig till de som har rösträtt i EU-valet i Sverige men är också en användbar källa för redaktionen för fakta till nyhetsrapportering och faktarutor.

Riksdagen har uppdrag att informera om EU. Verksamheten består bland annat av denna webbplats men också av Riksdagsinformation som svarar på frågor om riksdagen och EU via e-post och telefon.

För mer information

EU-valet 2019 på Sveriges riksdags EU-information

Mia Hedelius, kommunikatör, 08-786 66 24

Riksdagsförvaltningens presstjänst, 08-786 62 00